Manager SE specific technical issues

Inventory Part Checkbox?

Inventory Part Checkbox?

Postby GUTHTIRE » Thu Jul 20, 2017 11:55 am

I had off over the weekend, other folks covering up front...came in on Monday and now it appears that the Inventory Part checkbox is defaulted as checked. This creates a bit of havoc on the Inventory Part Sales report. I don't recall the checkbox as being checked in the past...perhaps I'm wrong. Is there a global setting to turn it back off/un-check it. (I'll check it when I want it checked :evil: )
Dan
GUTHTIRE
100 Club: Active Contributor
100 Club: Active Contributor
 
Posts: 186
Joined: Thu Dec 10, 2015 5:19 am
Location: Glenmoore, PA

Re: Inventory Part Checkbox

Postby Silky7 » Thu Jul 20, 2017 12:27 pm

That shouldn't be possible. If you would, check on an estimate or RO. What happens when you hit the Parts button? Until you fill in information that causes it to match an inventory record, that box should be unchecked.

For example, if I add a part number that doesn't match anything in my inventory, this is how that window looks:

2017-07-20 13_22_36-Mitchell 1 TeamWorks SE.png
 


If I do type in numbers that match inventory, you'll see the box get checked, and the Part No. and Description grey out.

2017-07-20 13_23_51-Mitchell 1 TeamWorks SE.png
 


Did someone add a bunch of parts to inventory that you didn't want?
User avatar
Silky7
2nd Level Tech Support
2nd Level Tech Support
 
Posts: 703
Joined: Mon Dec 31, 2007 10:07 am

Re: Inventory Part Checkbox

Postby GUTHTIRE » Fri Jul 21, 2017 4:43 am

Silky7 wrote:That shouldn't be possible. If you would, check on an estimate or RO. What happens when you hit the Parts button? Until you fill in information that causes it to match an inventory record, that box should be unchecked.

For example, if I add a part number that doesn't match anything in my inventory, this is how that window looks:

2017-07-20 13_22_36-Mitchell 1 TeamWorks SE.png


If I do type in numbers that match inventory, you'll see the box get checked, and the Part No. and Description grey out.

2017-07-20 13_23_51-Mitchell 1 TeamWorks SE.png


Did someone add a bunch of parts to inventory that you didn't want?


It's possible that a bunch of parts were entered. I'm still trying to come up with a consistent test case. All that I know is the Parts Inventory report shows a bunch of stuff that shouldn't be there.
Dan
GUTHTIRE
100 Club: Active Contributor
100 Club: Active Contributor
 
Posts: 186
Joined: Thu Dec 10, 2015 5:19 am
Location: Glenmoore, PA

Re: Inventory Part Checkbox

Postby ricmorin » Fri Jul 21, 2017 4:57 am

If they were receiving parts to orders from PO's and accidentally checked the 'create inventory item' box, that may explain the new inventory.
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5288
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Inventory Part Checkbox

Postby GUTHTIRE » Fri Jul 21, 2017 6:30 am

ricmorin wrote:If they were receiving parts to orders from PO's and accidentally checked the 'create inventory item' box, that may explain the new inventory.


Thanks for the response. Guess I need to monitor things a little more closely.
Dan
GUTHTIRE
100 Club: Active Contributor
100 Club: Active Contributor
 
Posts: 186
Joined: Thu Dec 10, 2015 5:19 am
Location: Glenmoore, PA

Re: Inventory Part Checkbox

Postby Rich » Fri Jul 21, 2017 7:19 am

ricmorin wrote:If they were receiving parts to orders from PO's and accidentally checked the 'create inventory item' box, that may explain the new inventory.


We have a Gremlin that does this.
Rich Hays
Supporter of Project Semicolon
231-796-0550 work
User avatar
Rich
3K Time Lord Contributor
3K Time Lord Contributor
 
Posts: 3727
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:16 am
Location: Gone hiking.

Re: Inventory Part Checkbox

Postby GUTHTIRE » Fri Jul 28, 2017 10:15 am

ricmorin wrote:If they were receiving parts to orders from PO's and accidentally checked the 'create inventory item' box, that may explain the new inventory.


Good call Ric, this was the problem...just took a little to find the checkbox.
Attachments
Receive All Parts - Options.jpg
 
Dan
GUTHTIRE
100 Club: Active Contributor
100 Club: Active Contributor
 
Posts: 186
Joined: Thu Dec 10, 2015 5:19 am
Location: Glenmoore, PA

Re: Inventory Part Checkbox?

Postby Rich » Fri Jul 28, 2017 10:44 am

Remember, there are times this can happen even when that box is not checked, so watch how you receive PO's
Rich Hays
Supporter of Project Semicolon
231-796-0550 work
User avatar
Rich
3K Time Lord Contributor
3K Time Lord Contributor
 
Posts: 3727
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:16 am
Location: Gone hiking.

Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest