News & discussion area for SE 7.x Schedule (7.0, 7.1 & soon 7.2)

Defaults

Defaults

Postby barbhenry » Mon May 23, 2016 6:56 am

Sometimes a default should not be an option. When this is the case, it would be great to have a hard stop in place. Say for instance the name of the service writer should be a hard stop. The person entering the information can not go any further until a name is entered.
barbhenry
Member
 
Posts: 5
Joined: Thu Apr 16, 2015 7:30 am

Re: Defaults

Postby ricmorin » Mon May 23, 2016 7:38 am

While this sounds like a good idea in theory, I doubt it would work well in the real world. Software users don't tend to like being locked into a single way of doing things. They like options.

That being said, I'd vote for an user option to do this, switchable at the config level to prevent MY users from moving forward unless a particular field was filled.
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5054
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Defaults

Postby murraymotive » Tue May 24, 2016 5:21 am

ricmorin wrote:That being said, I'd vote for an user option to do this, switchable at the config level to prevent MY users from moving forward unless a particular field was filled.


+1 +1 +1 +1
I want options everywhere... EVERYWHERE!
Dave Murray / Murray Motive
Image
User avatar
murraymotive
100 Club: Active Contributor
100 Club: Active Contributor
 
Posts: 121
Joined: Mon Nov 30, 2009 5:19 am
Location: Oldsmar, FL

Re: Defaults

Postby Johnny5 » Wed May 25, 2016 3:19 pm

Does everyone know the service writer is auto populated on the order if it is defined for the User in Setup / Default Settings?
John Dwulet AKA: Johnny5
Sr. Product Marketing Manager - Mitchell1
Tuck in behind me, I'll show you where to crash. 8)
User avatar
Johnny5
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
 
Posts: 635
Joined: Wed May 26, 2004 2:03 pm
Location: Mitchell 1 John Dwulet, Sr. Product Marketing Manager

Re: Defaults

Postby ricmorin » Thu May 26, 2016 3:22 am

That's a good point, JD. When you apply a default Service Writer while logged in as a certain user, that default SW populates all the SW fields automatically.

USER1.PNG
Logged in as Ric
 


USER2.PNG
Set default SW here while logged in as Ric
 
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5054
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Defaults

Postby Rich » Thu May 26, 2016 8:03 am

Johnny5 wrote:Does everyone know the service writer is auto populated on the order if it is defined for the User in Setup / Default Settings?


Bingo! "My" work station is assigned to me. The server is assigned to Chuck. I know that if I use his computer it shows he started it. When he is gone on vacation (or if I am) I switch the user to the appropriate user.
Rich Hays
Supporter of Project Semicolon
231-796-0550 work
User avatar
Rich
3K Time Lord Contributor
3K Time Lord Contributor
 
Posts: 3640
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:16 am
Location: Big Rapids, Mich

Return to 7.x Scheduler

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest