Aftermarket + OEM Catalogs

Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby theguyatthedesk » Tue May 02, 2017 11:31 am

Trying to get the updated catalogs for Nexpart vendors. Our main PC has no issue, and was actually an automatic update. But our secondary, MY workstation/desk, refuses to open the updated catalog, even when I go through the options to make it come up. I'm at a loss. Any ideas on how to make it not only show, but stay??
theguyatthedesk
Member
 
Posts: 15
Joined: Wed Apr 19, 2017 2:43 pm

Re: Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby ricmorin » Tue May 02, 2017 1:03 pm

Tell me if I'm understanding this correctly. You are having trouble getting the button for Nexpart to stay visible on a workstation that is not the host? If this is correct, go through the steps of toggling electronic vendors so the button is visible. Close that workstation. Now close the host. Restart the host, then the workstation. See if the settings now stick.

If this is NOT what you are describing, please provide more detail.
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5159
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby theguyatthedesk » Thu May 04, 2017 9:32 am

Nah, Nexpart shows without issue, it's the catalogs inside of Nexpart that I'm having an issue with. AutoZone, AP, FMP, all have a new, "Enhanced" catalog. On our host PC, the enhanced catalog is default. On my workstation however, I'm stuck using the old catalog, which is missing a bunch of features the enhanced has. I've got all the settings between the 2 the same, but nothing will bring up the enhanced catalog.
theguyatthedesk
Member
 
Posts: 15
Joined: Wed Apr 19, 2017 2:43 pm

Re: Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby ricmorin » Thu May 04, 2017 9:49 am

Let's make sure we've got the settings right. When Nexpart is open, you click on tools, then down on the right there is a drop down list. You have the Parts and Accessories selected and NOT the Classic Catalog?

nexpart.png
 


After selecting, close out and see if the setting sticks.
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5159
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby timbre4 » Thu May 04, 2017 10:01 am

Do you know if anyone has run the Nexpart installer on this page? http://m1faqs.com/fix/SE/catalogs/
It's dated March 18, 2016 but I have no idea what's transpired at your shop on that workstation PC.
whicat.png
 

1. Close Manager SE on that workstation
2. Run the installer file (just 2-3 seconds) and then close that
3. Restart Manager SE and check results
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
 
Posts: 4563
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: Secondary Workstation Won't Turn On Nexpart Catalog?

Postby theguyatthedesk » Thu May 04, 2017 2:28 pm

Under Tools, the default catalog shows "Enhanced", "OE Collision", "OE Mechanical Parts", & "FMP Non-app Catalog". I'll run the update and see if that works it out. Thanx!

EDIT - Running the update worked!!! SCREAMIN'!!!
theguyatthedesk
Member
 
Posts: 15
Joined: Wed Apr 19, 2017 2:43 pm

Return to Part Catalogs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest