Registered Forum Members Can Vote! Forum members respond to business & software questions

On the Order screen, should a user be able to type ANY $ value in the Labor Rate field?

1) This is a good idea
20
83%
2) This is a bad idea
4
17%
 
Total votes : 24

POLL: Manager SE Labor Rates Question

POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby timbre4 » Fri Nov 06, 2009 10:24 am

I'd like to know what real-world users of our software think about this notion. In Manager SE, it is possible to right-click on the labor rate in the Order grid and select a different rate from the labor rate table.

rates.png
 

After pointing this out, I was told that a user should be able to free-from type ANY $ value into that window.

Is this a good idea or a bad idea?

Also, please be sure to comment why you think so. Thanks!
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
 
Posts: 4596
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby a&mauto » Fri Nov 06, 2009 10:44 am

I think that function would be fantastic. Its all about flexability. Even better if it could be turned on & off. If your service writer has his own ideas like a "Friends & Family" labor rate, then I would like the option to be able to turn it off.
Adam Jadovitz
A & M Automotive
Lake Elsinore, CA
951-245-1562
http://www.aandmautorepair.com
User avatar
a&mauto
500 Club: Champion Contributor
500 Club: Champion Contributor
 
Posts: 541
Joined: Wed Oct 12, 2005 12:11 pm
Location: Lake Elsinore, CA

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby asample » Fri Nov 06, 2009 11:05 am

I think having the drop down choices is better. If someone were to change labor up, no big deal (kinda) but if they drop it down as stated earlier then it becomes an issue.

Arlin
Arlin G. Sample
Automotive Services of All Sorts, Inc.
Greeley, CO 80631
970-352-5598
asample
300 Club: Superstar Contributor
300 Club: Superstar Contributor
 
Posts: 350
Joined: Wed Mar 29, 2006 12:10 pm
Location: Greeley, CO

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby timjlive » Fri Nov 06, 2009 11:12 am

I like the idea. I also agree that we need to be able to turn it on/off or protect it in the Program Security Setup.
Tim L.
Falls Uptown Motors
920-467-2311
User avatar
timjlive
200 Club: Major Contributor
200 Club: Major Contributor
 
Posts: 224
Joined: Mon Oct 29, 2007 9:13 am
Location: Sheboygan Falls, WI

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby JBUTITTA » Fri Nov 06, 2009 12:20 pm

As long as the order is ALWAYS priced at the customers original shop rate first, I think it would be great. Having to select a labor rate for each operation would not be good but being able to chage 1 operation for a large ticket would be helpful. jerry
JBUTITTA
50 Club: Regular Contributor
50 Club: Regular Contributor
 
Posts: 95
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:43 pm
Location: BELVIDERE IL

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby ricmorin » Fri Nov 06, 2009 2:19 pm

I like the idea. I still want the drop down list, but be able to overtype with any value. Nice.
Ric Morin - Volunteer Forum Moderator, Shop Owner, ASE Master L1
Motorcar Alternatives, LLC
603-622-6434
https://www.facebook.com/motorcaralternatives

Reality continues to ruin my life.- Calvin
User avatar
ricmorin
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 5268
Joined: Mon Jul 25, 2005 10:11 am
Location: New Hampshire

Re: Manager SE Labor Rates Question

Postby Pauls Automotive » Fri Nov 06, 2009 2:25 pm

I think this is a good idea as well. I agree with everyone above that stated we should be able to turn it off/on and that the default labor rate always appears first for any given customer.
Paul
Pauls Automotive
6320 Falls Road
Baltimore, Md 21209
410-825-2224
paul@paulsauto.com
TRUE HAPPINESS IS WITHIN YOU
User avatar
Pauls Automotive
1000 Club: Interstellar
1000 Club: Interstellar
 
Posts: 1314
Joined: Wed May 24, 2006 6:32 am
Location: Baltimore Maryland

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby steven kiser » Sat Nov 07, 2009 3:12 am

default labor rate always appears first for any given customer

that's the biggie for me. the base rate is set and after any change it defaults back. i feel that it should be password protected as well.
never argue with a fool, they'll drag you down to their level and beat you with experience
User avatar
steven kiser
5K Holy Smokes Contributor
5K Holy Smokes Contributor
 
Posts: 6285
Joined: Fri Jul 06, 2007 4:58 am
Location: eastern ma.

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby John C. » Sat Nov 07, 2009 8:32 am

I'm a control freak. :twisted:

Actually, I really do want as much control as possible, drop down only limits that.
John C.
User avatar
John C.
500 Club: Champion Contributor
500 Club: Champion Contributor
 
Posts: 703
Joined: Sat Jan 12, 2008 6:24 am
Location: Massatwoschits

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby Jeff @ Able Auto » Sat Nov 07, 2009 11:33 am

Quik and easy. Would still like to type over for the "special" customer. And it should be protected to prevent "gremlins".
Jeff Fitzgerald owner
Able Auto Repair 772-462-0061
Treasure Coast of Florida
"there will be enough time to sleep when we're dead"
Jeff @ Able Auto
1500 Club Master Plus Contributor
1500 Club Master Plus Contributor
 
Posts: 1773
Joined: Thu Mar 01, 2007 12:19 pm
Location: Watch out for that cliff!!!

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby timbre4 » Mon Nov 09, 2009 7:43 pm

Added to Enhancement Requests:

* Labor Rate changes beyond drop list (SE) to include any value $ with password security
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
 
Posts: 4596
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby crmeyers » Tue Mar 30, 2010 3:36 am

It's a great feature, but in the current version of SE, editing a line item in the order screen tends to intermittently cause the program to crash (lock-up), so I always change it in the LABOR edit screen. Lots & lots of bugs in SE, but still like all the improvements!
Chris Meyers
Service Center Manager
Ocean Air Auto Repair
www.oceanairauto.com
User avatar
crmeyers
400 Club: Mega-Star Contributor
400 Club: Mega-Star Contributor
 
Posts: 428
Joined: Mon Mar 29, 2010 3:59 am
Location: Virginia Beach, VA

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby fortknoxx » Tue Mar 30, 2010 6:27 am

I like the option of this feature. i also agree to have the default rate to be applied, and have this feature pw protected.
T-N-T (Tina Nuse-Tolar)
Camper Bob's

609-760-7079 Cell
User avatar
fortknoxx
2K Ultra Master Contributor
2K Ultra Master Contributor
 
Posts: 2001
Joined: Wed Sep 13, 2006 6:09 am
Location: High Point, NC

Re: POLL: Manager SE Labor Rates Question

Postby Rich » Tue Mar 30, 2010 8:14 am

(thanks for pointing this option out to me Tim, didn't know it was there!) :shock:
Rich Hays
Supporter of Project Semicolon
231-796-0550 work
http://share.garmin.com/RHAYS
User avatar
Rich
3K Time Lord Contributor
3K Time Lord Contributor
 
Posts: 3724
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:16 am
Location: Gone hiking.

Return to POLLS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest